Sivut

maanantai 3. syyskuuta 2012

Vehnätön Lasagne



Tämä idea ei ole alunperin omasta kynästäni. Löysin aivan mahtavan lasagnen ohjeen perjantaina ja sitä oli eilen illalla pakko kokeilla! Miksi itse en ole koskaan aikaisemmin tajunnut alkaa tekemään lasagnea itse tekemistä lätyistä/tortilloista? Kuin taivas olisi valjennut. Eilen piti kuitenkin käydä täydentämässä ruokavarastoja ennen ruuanlaittoa, koska sekä mantelijauho että leivinjauhe oli loppunut enkä vielä koskaan ollut raaskinut ostaa kookosjauhoja.

Kaupasta tarttui mukaan myös muita täysin uusia raaka-aineita, kuten mantelimaitoa ja cashewpähkinävoita. Näitä siksi että niitä tarvitaan myöhemmissä kokkauskokeiluissa. ;)Mantelimaitoa käytinkin jo tässä reseptissä ja siitä olen tehnyt myös muutaman smoothien/pirtelön. Toimi aivan hyvin. Tietenkin maku oli aluksi outo.

(Niin ja resepti on tietenkin Against all Grain -blogista. :))

Lasagne
4 annosta

n. 8 kpl tortilla lättyjä
2 kourallista tuoretta pinaattia

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2-3 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
1/4 tl mustapippuria
400 g tomaattimurskaa

Juustokastike:
1 pussi mozzarellaraastetta (n.300g)
2-3 dl jogurttia
1 kourallinen juustoraastetta (mitä ikinä kaapistasi löytyykään. :))
1,5 dl mantelimaitoa
tuoretta silputtua basilikaa n. 0,5 dl
mustapippuria
0,5 tl suolaa

Pilko sipuli ja kuullota pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää murskatut valkosipulit ja mausteet ja tomaattimurska. Anna muhia rauhassa, kunnes ylimääräinen neste on höyrystynyt pois. Valmista Juustokastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Kokoa lasagne uunivuokaan laittamalla ensin sopivan kokoisiksi leikattuja tortilla-lättyjä, sitten lisää jauhelihakastiketta 1/3, juustokastiketta 1/3 ja kourallinen pinaattia. Tee toinen samanlainen kerros ja sen jälkeen laita yksi kerros lättyjä ja sen päälle jauhelihakastike ja juustokastike. Lopuksi laita päälle vielä hieman juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes päältä hieman ruskea. Anna jäähtyä noin 10 minuutia ennen syömistä.

Bon appetit!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti