Sivut

torstai 20. joulukuuta 2012

Suolaisia keksejä ja jouluvalmisteluja (paleo)


Edellisestä kerrasta on jo pitkä aika. Tässä viime aikoina on tapahtunut niin paljon, että tuntuu että olen aivan kuiviin imetty. Tarkoituksenani oli julkaista vaihtoehtoisia jouluruokia, mutta juuri ennen kokkailuja suunnitelmat joutuivat menemään uusiksi. Kaikkia ruokia kokeilin, mutta kaikkia reseptejä en ehtinyt kunnolla kuvata taikka mitata. Sen jälkeen on myös työharjoittelussa ollut hirveä kiirus. Monena päivänä olen ollut iltaan asti töissä. Uuvuttavaa.. No tänään on harjoitteluni viimeinen päivä, huomenna voin nukkua junassa. :)

Bataattikeksit

9 dl mantelijauhoa
1 dl kookosjauhoa + leivontaan
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1,5 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl rosmariinia
2 dl bataattisosetta
2 munaa
0,3 dl öljyä
1 tl omenaviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja märät aineet keskenään ja sekoita yhteen. Jos vielä sen jälkeen tuntuu, että taikina on liian löysää, lisää kookosjauhoja, kunnes rakennne on vielä hieman märkä, muttei kuitenkaan aivan liian käsiin tarttuva. Kaulitse taikina kookosjauhoja apuna käyttäen pöydälle noin 0,5-1 cm paksuiseksi ja lasia apuna käyttäen irrota taikinasta keksejä. Paista 170 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet kauniin värin.

Keksejä tarjosin karpalo-possurullan ja karpalokastikkeen kanssa. Yleisön painostuksesta possurulla sisälri mustapekka-juustoa (mikä ei ole paleon lisäksi edes hyvän makuista). Kastikkeesta tuli kuitenkin hyvää! :) Kastikkeessa oli paistinliemi, pakastekarpaloita, kuivattuja luumuja, kuivattuja karpaloita, hieman suolaa ja hunajaa. Määriä en jaksa muistaa. Keksit olivat todella hyviä kastikkeen kanssa. Kastike on hyvä keksien kanssa olla, koska muuten keksit ovat hieman kuivia.


Tuli väännettyä noita keksejä yhdeksälle hengellä. Pikkuinen urakka, mutta onneksi kummityttöni oli mukana pikkukokkina. :) Ja tietenkin mukana oli myös siskoni, jota ilman olisi projekti luultavasti kuivunut kasaan.



Jouluintoni on jotenkin kadonnut johonkin.. En tiedä veikö väsymys sen vaiko muutokset elämässä. Tästä joulusta taitaa tulla aika simppeli sittenkin. :/

Mutta jos jollain on vielä lahjaideat kadoksissa ja haluaa tehdä itse lahjansa, kannattaa tsekata Wellnes Maman lahjaideat. Itse sain sieltä hyvän idean. :)